Türksat’ın desteğiyle başlayan BİLİMFEST, ilk günde 10 binleri ağırladı

Türksat ‘ın iletişim desteği ile 31 Mart-02 Nisan tarihlerinde Antalya Bilim Merkezi’nde düzenlenen  BİLİMFEST 2022, bilim ve teknoloji meraklısı on binlerce gence kapılarını açtı. Festivale Türksat 4B uydusunun dev maketi ve Ben Bir Uydu Olsam ile yer alan Türksat standı büyük ilgi görürken, ilk günde on binin üzerinde öğrenci tarafından ziyaret edildi.

Türksat ‘ın iletişim sponsorluğu ile Kepez Belediye tarafından ilk kez düzenlenen BİLİMFEST 2022, 31 Mart ve 2 Nisan 2022 tarihlerinde Antalyalıları savunma sanayi, bilim ve teknoloji alanıyla buluşturuyor.  Festivalde, söyleşiler, sergiler, görsel şovlar ve 100’ün üzerinde atölye çalışması gerçekleştirilirken BİLİMFEST, bilim, teknoloji ve savunma alanında Türkiye’nin en buyuk firmaların da buluşma noktası oldu. 

Kepez Belediyesi tarafından eski Dokuma Fabrikası’nda 12 bin 500 metrekare alana kurulan Antalya Bilim Merkezi’nde düzenlenen Bilim Festivali’nde Türksat, 200 metrekarelik stand ile katılırken, standında 12 metrelik Türksat 4 B uydusu, Ben Bir Uydu Olsam, Kablo TV tanıtım alanı ve birer metrelik Türksat Uydu maketlerine yer verdi. Gençler tarafından büyük ilgi gören Türksat standı, Bilim Festivali’nin ilk gününde 10 binin üzerinde öğrenci tarafından ziyaret edildi. Bilim ve teknoloji severlerin akınına uğrayan Türksat standında özellik Türksat 4B uydusu yoğun ilgi görürken Ben Bir Uydu Olsam tanıtım standı da minik öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.

Türksat desteği ile düzenlenen Antalya Bilim Festivali’nde öğrencilerin yararlanabileceği donanımlı laboratuarlar, sanal gerçeklik uygulamaları, bilimsel ve teknoloji buluşlarının yapılabileceği eğitim ortamları, teknolojik aletlerin çalışma prensiplerinin uygulamalı olarak öğretildiği atölyeler, tüm yaş grubuna hitap eden sergi salonları, bilim ve sanatın bir arada yürütülebileceği STEM+A atölyeleri bulunuyor. Akdeniz’in tarih, biyoloji, tarım ve diğer tüm özelliklerinin yansıtıldığı sergi salonları, eğitim ortamları, deney düzeneklerinin yer aldığı salonlar, özel tasarım galeriler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapılacağı çok amaçlı salonlarda yer alıyor.